Uitstel of kwijtschelding.

DirectPay probeert voor vorderingen in eigendom altijd een betaling op maat te treffen. Soms betekent dat uitstel of (gedeeltelijke) kwijtschelding.

U komt in aanmerking voor uitstel van betaling als:

  1. U bezwaar aantekent. Zolang de procedure loopt heeft u uitstel van betaling.
  2. U kunt drie maanden uitstel krijgen wanneer persoonlijke omstandigheden u verhinderen uw financiële zaken te regelen. Denk hierbij aan ziekte, een sterfgeval, een burn-out of ander persoonlijk leed.
  3. U aangemeld bent voor schuldhulpverlening en wacht op de behandeling van uw zaak. U krijgt drie maanden uitstel van betaling, indien nodig kan dit worden verlengd.
  4. U wordt begeleid door een schuldhulpverlener die lid is van de NVVK. Het uitstel duurt zolang de hulpverlener uw dossier in behandeling heeft.
  5. U meerdere betalingsachterstanden heeft van meer dan 60 dagen. Op uw verzoek maken wij daarover afspraken met andere schuldeisers. Gedurende de inventarisatieperiode van maximaal twee maanden krijgt u uitstel van betaling. Neem hiervoor contact met ons op.

DirectPay zal de incassokosten kwijtschelden als tijdig duidelijk is dat:

  1. U een bijstandsuitkering heeft.
  2. U niet meer dan het minimum loon verdient.
  3. U onder het bestaansminimum leeft.

U komt in aanmerking voor geheel of gedeeltelijke kwijtschelding van uw betalingsachterstand als:

  1. U langer dan twee jaar een bijstandsuitkering krijgt.
  2. U onder het bestaansminimum leeft en er geen uitzicht is op verbetering.

Let op: Geen rechten zonder plichten. Om een succesvol beroep te doen op een regeling is het noodzakelijk dat u de vragen van DirectPay op tijd, volledig en naar waarheid beantwoordt. Alleen dan kunnen wij onze dienstverlening en het incasseren van openstaande vorderingen voor u op maat maken.

Mijn DirectPay

Heeft u een kenmerk ontvangen?

Mocht u problemen ondervinden bij het inloggen, dan kunt contact opnemen met een van onze service-medewerkers via vraag@directpay.nl

Op welke rekening stort ik mijn betaling?

DirectPay gebruikt verschillende bankrekeningen. Voor een snelle en correcte afhandeling van uw betaling, verzoeken wij u gebruik te maken van het rekeningnummer dat staat aangegeven op onze brieven en e-mails.

Ik heb een schuld bij WebCasso maar krijg bericht van DirectPay. Klopt dat?

Dat klopt. DirectPay biedt u de mogelijkheid om een betalingsregeling af te sluiten. WebCasso is het opdrachtgevende incassobureau.

Kan ik een betalingsregeling treffen?

U kunt een betalingsregeling treffen door te klikken op de oranje button “Ja, ik wil een regeling zonder in te loggen”.

Ook kunt u een regeling treffen door in te loggen in uw online omgeving. Klik hiervoor op “Mijn DirectPay” rechts van wat u nu leest.

Hier kunt u uw gehele dossier inzien.

 

Ik heb al betaald, wat moet ik doen?

Als u al betaald heeft zonder dat dit bij ons bekend is, is er ergens wat misgegaan. Onze excuses daarvoor! Om uit te zoeken waar het niet goed is gegaan, verzoeken wij u de overboeking of ander bewijs van betaling, te mailen naar vraag@webcasso.nl. WebCasso gaat dan uitzoeken wat er aan de hand is. Daarvoor is het belangrijk dat er op het bewijs staat:
– het bedrag van de betaling;
– het rekeningnummer (IBAN) waarop betaald is;
– het rekeningnummer(IBAN) waarvan betaald is;
– de omschrijving bij de betaling

Over welke factuur/facturen gaat dit?

U kunt uw facturen zelf bekijken door in te loggen in uw online omgeving.
Log hiervoor in op “Mijn DirectPay” rechtsboven van wat u nu leest.

Ik heb een brief ontvangen. Waar gaat dit over?

Bel 088 900 6666 zodat wij u direct kunnen helpen. Of vul het contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.