Uitstel of kwijtschelding.
Kom ik in aanmerking voor uitstel of kwijtschelding? Tien goede redenen
DirectPay probeert voor vorderingen in eigendom altijd een betaling op maat te treffen. Soms betekent dat uitstel of (gedeeltelijke) kwijtschelding.
Uitstel van betaling
U komt in aanmerking voor uitstel van betaling als:
- U bezwaar aantekent. Zolang de procedure loopt heeft u uitstel van betaling.
- U kunt drie maanden uitstel krijgen wanneer persoonlijke omstandigheden u verhinderen uw financiële zaken te regelen. Denk hierbij aan ziekte, een sterfgeval, een burn-out of ander persoonlijk leed.
- U aangemeld bent voor schuldhulpverlening en wacht op de behandeling van uw zaak. U krijgt drie maanden uitstel van betaling, indien nodig kan dit worden verlengd.
- U wordt begeleid door een schuldhulpverlener die lid is van de NVVK. Het uitstel duurt zolang de hulpverlener uw dossier in behandeling heeft.
- U meerdere betalingsachterstanden heeft van meer dan 60 dagen. Op uw verzoek maken wij daarover afspraken met andere schuldeisers. Gedurende de inventarisatieperiode van maximaal twee maanden krijgt u uitstel van betaling. Neem hiervoor contact met ons op.
Kwijtschelding
DirectPay zal de incassokosten kwijtschelden als tijdig duidelijk is dat:
- U een bijstandsuitkering heeft.
- U niet meer dan het minimum loon verdient.
- U onder het bestaansminimum leeft.
U komt in aanmerking voor geheel of gedeeltelijke kwijtschelding van uw betalingsachterstand als:
- U langer dan twee jaar een bijstandsuitkering krijgt.
- U onder het bestaansminimum leeft en er geen uitzicht is op verbetering.
Let op: Geen rechten zonder plichten. Om een succesvol beroep te doen op een regeling is het noodzakelijk dat u de vragen van DirectPay op tijd, volledig en naar waarheid beantwoordt. Alleen dan kunnen wij onze dienstverlening en het incasseren van openstaande vorderingen voor u op maat maken.
Mijn DirectPay
Heeft u een kenmerk ontvangen?
Mocht u problemen ondervinden bij het inloggen, dan kunt contact opnemen met een van onze service-medewerkers via vraag@directpay.nl
Meest gestelde vragen
Op welke rekening stort ik mijn betaling?
DirectPay gebruikt verschillende bankrekeningen. Voor een snelle en correcte afhandeling van uw betaling, verzoeken wij u gebruik te maken van het rekeningnummer dat staat aangegeven op onze brieven en e-mails.
Ik heb een schuld bij WebCasso maar krijg bericht van DirectPay. Klopt dat?
Dat klopt. DirectPay biedt u de mogelijkheid om een betalingsregeling af te sluiten. WebCasso is het opdrachtgevende incassobureau.
Kan ik een betalingsregeling treffen?
U kunt een betalingsregeling treffen door te klikken op de oranje button “Ja, ik wil een regeling zonder in te loggen”.
Ook kunt u een regeling treffen door in te loggen in uw online omgeving. Klik hiervoor op “Mijn DirectPay” rechts van wat u nu leest.
Hier kunt u uw gehele dossier inzien.
Ik heb al betaald, wat moet ik doen?
Als u al betaald heeft zonder dat dit bij ons bekend is, is er ergens wat misgegaan. Onze excuses daarvoor! Om uit te zoeken waar het niet goed is gegaan, verzoeken wij u de overboeking of ander bewijs van betaling, te mailen naar vraag@webcasso.nl. WebCasso gaat dan uitzoeken wat er aan de hand is. Daarvoor is het belangrijk dat er op het bewijs staat:
– het bedrag van de betaling;
– het rekeningnummer (IBAN) waarop betaald is;
– het rekeningnummer(IBAN) waarvan betaald is;
– de omschrijving bij de betaling
Over welke factuur/facturen gaat dit?
U kunt uw facturen zelf bekijken door in te loggen in uw online omgeving.
Log hiervoor in op “Mijn DirectPay” rechtsboven van wat u nu leest.
Ik heb een brief ontvangen. Waar gaat dit over?
Bel 088 900 6666 zodat wij u direct kunnen helpen. Of vul het contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.